Ο κόλιανδρος χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό στη μαγειρική και για να προσδώσει μια ευχάριστη αρωματική νότα στη αρωματοποιία, τα καλλυντικά και την παραγωγή σαπουνιών. Το φυτό είναι καλή πηγή μελιού.
Χρησιμοποιείται ευρέως ως μπαχαρικό για την ενίσχυση και την γεύση λουκάνικων, τυριών, κονσερβών κρέατος και ψαριών, τουρσιών, λικέρ, προστίθεται στο ψήσιμο του ψωμιού Borodino, ζαχαρωτών και μαγειρικών προϊόντων, καθώς και στην παραγωγή ορισμένων τύπων μπύρας και λικέρ (στη Γερμανία).
Από τον καρπό εξάγεται αιθέριο έλαιο, το οποίο χρησιμοποιείται για τη σύνθεση του λιναλολίου οξικού, του κιτρικού και άλλων αρωματικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στην αρωματοποιία και τα καλλυντικά για να δώσουν στα αρωματικά προϊόντα τη μυρωδιά του κρίνου της κοιλάδας, της βιολέτας, της ροζ, του μπεργαμότου, του κρίνος, του λεμονιού κ.λπ. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται στην τεχνολογία, στην παραγωγή σαπουνιών και στη βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας. Μετά την απόσταξη του αιθέριου ελαίου, εξάγεται το λιπαρό έλαιο, το οποίο χρησιμοποιείται στη βιομηχανία σαπουνιών και στην παραγωγή ελαϊκού οξέος.